Můj oblíbený recept, který nenajdeš v kuchařce

Chilindrón je klasická příprava omáčky, která má svůj původ v severovýchodní části Iberijského poloostrova (Aragón, Navarra, Baskidsko). Používá se k úpravám různých druhů mas. Základem jsou červené papriky a rajčata. Chutná omáčka ideální pro diety. Bez smetany a mouky, která se může a nemusí použít. 

Tady je recept:

Suroviny (rozepsáno pro 4 porce):
1 ks kuře
2 červené papriky
4 oloupaná rajčata
6 stroužků česneku
1 cibule
300 g těstovin
50 g oliv
150 ml bílého vína
Petržel
Mouka
Sůl, pepř, olivový olej

Příprava:
Naporcujeme a očistíme kuře. Jednotlivé kousky nasolíme opepříme. Vložíme do hrnce a jemně osmažíme na olivovém oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek a drobně nakrájenou cibuli. Chvíli smažíme a následně postupně přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a na kostičky nakrájená (pozor) oloupaná rajčata. Podlejeme vínem a dochutíme solí. Zahustíme několika špetkami mouky. Vaříme cca 18-20 min.

Jako přílohu můžeme použít špagety (ideálně LINGUINE), které po uvaření přidáme na pánev, kde předtím lehce osmažíme čerstvě nakrájenou petržel a na půl rozřezané nakládané olivy.

kure

Běžecká kuchařka Prostě jez!

Jídlo a běh spolu neodmyslitelně souvisí, ovlivňuje výkon i regeneraci, prostřednictvím běhu a jídla se řadě lidí podařilo shodit přebytečná kila a dostat se do kondice. Kuchařka vznikla díky podpoře běžců. Doporučíme Ti„běžecké“ recepty nadšených hobby běžců či běžeckých bloggerů a , necháme tě nahlédnout do jejich vztahu „já, běh a jídlo“.

kucharka1

kucharka3

knizka